Piparkakkubiscotit

Piparkakun ja kaakaon makuiset korppukeksit – pientä tarjottavaa kahvin ja teen kanssa.

noin 30 kpl

1 tunti

Arviot (17 kpl)

Ainekset

100 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 ½ dl kokonaisia kuorittuja manteleita
1 dl rusinoita
1 luomuappelsiinin raastettu kuori

Voiteluun
1 kananmuna

Pinnalle
4 rkl Dansukker Ruokokidesokeria tai Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri keskenään vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset keskenään. Lisää rasvavaahtoon yksitellen kananmunat välillä huolella sekoittaen.

2. Pilko veitsellä mantelit karkeaksi rouheeksi. Lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineksia, mantelirouhetta ja rusinoita. Mausta seos raastetulla appelsiinin kuorella. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile leivinpaperoidun uunipellin päälle kaksi pitkänomaista tankoa. Litistä tankoja hieman käsin tasaisemmiksi.

4. Voitele tangot vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 20 minuuttia.

5. Nosta pelti uunista ja vähennä lämpö uunissa 150 asteeseen. Leikkaa keksit noin kahden sentin levyiksi viipaleiksi. Irrota niitä hieman toisistaan, jotta ne pääsevät kuivahtamaan. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, jotta keksit saavat väriä ja rapeutuvat. Anna keksien jäähtyä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.