Piparinen piimäkakku

1½ tuntia
Appelsiinin ja piparkakun makuinen piimäkakku kuorrutetaan vaniljatuorejuustolla.
Piparinen piimäkakku
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

  • 3 dl piimää
  • 100 g margariinia sulatettuna
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 3 tl piparkakkumaustetta
  • 100 g appelsiininkuoripaloja
  • 1 dl piparkakkumuruja
  • 1 tl luomuappelsiinin kuoriraastetta
  • margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhotukseen

Kuorrute

  • 100 g vaniljatuorejuustoa
  • 200 g Dansukker Tomusokeria
  • (1 tl maitoa)
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl luomuappelsiinin kuoriraastetta

Sekoita keskenään taikinan ainekset, ei tarvitse vatkata. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, kahden litran vetoiseen leipä- tai kahvikakkuvuokaan. Paista 150 asteessa noin tunti, tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja appelsiinin kuoriraaste tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa maitotilkalla. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele piparkakkumuruilla tai koristerakeilla.

Kakku säilyy mehevänä noin viikon ja kestää myös pakastamista.

Vinkki!
Jaa taikina kahteen pienempään vuokaan ja anna toinen lahjaksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker