Piparikorput

40 minuuttia + 2 tuntia
Piparkakun makuiset kaurahiutaleista ja vehnäjauhoista leivotut korput nautitaan kahvin tai teen kera.
Piparikorput
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl neilikkaa
  • ½ tl inkivääriä
  • 1 muna
  • 1 dl piimää
  • 3 rkl sulatettua voita tai öljyä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää loput ainekset ja sekoita taikinaksi. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa se 4 palaan. Pyöräytä palat tangoiksi ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 13 minuuttia. Ota pelti uunista ja leikkaa tangot vinottain viipaleiksi. Pane palat takaisin uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Jatka paistamista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sammuta uuni, raota uuninluukku ja anna korppujen kuivua uunissa pari tuntia tai yön yli.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker