Pinaatti-fetapiiras

uunivuoka 24 x 29 cm 1 tunti
Tuttu makupari pinaatti ja feta maistuvat tässä suolaisessa piirakassa.
Pinaatti-fetapiiras
Arvioi: (12kpl)

Ainekset

  • 300 g lehtitaikinaa

Täyte

  • 1 kg tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku minttua silputtuna

Liemi

  • 2 dl maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
  • 1 rkl Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia
  • ¾ tl suolaa
  • ½–¾ tl jauhettua muskottipähkinää
  • ½–¾ tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
  • 4 kananmunaa

Pinnalle

  • 200 g fetajuustoa

Kauli sulanut lehtitaikina vuoan pohjan ja pari senttimetriä reunaa peittäväksi levyksi.

Huuhdo pinaatinlehdet kylmällä vedellä ja nosta ne pannuun tai paistokasariin. Pehmitä miedossa lämmössä, parissa kolmessa erässä, sekoittele muutamia kertoja kevyesti nostellen. Valuta ja jäähdytä. Puserra pinaatinlehdistä neste tarkkaan pois käsin puristaen ja levitä lehdet taikinan päälle vuokaan. Ripottele minttusilppu pinaatin päälle.

Sekoita liemen aineet ja valuta liemi pinaatin päälle vuokaan. Viipaloi fetajuusto ja aseta viipaleet täytteen päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Nauti lämmin piiras raikkaan salaatin kanssa.

Käytä pakastepinaattia!
Valuta 600 g (4 x150 g:n pussi) sulatettua pakastepinaattia hyvin esim. siivilässä. Sekoita valutettu pinaatti sekä minttusilppu liemeen ja kaada seos vuokaan taikinan päälle. Asettele fetajuustoviipaleet päälle ja paista uunissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker