Pinaatti-fetapiiras

Tuttu makupari pinaatti ja feta maistuvat tässä suolaisessa piirakassa.

uunivuoka 24 x 29 cm

1 tunti

Arviot (32 kpl)

Ainekset

300 g lehtitaikinaa

Täyte

1 kg tuoretta pinaattia
1 ruukku minttua silputtuna

Liemi

2 dl maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
¾ tl suolaa
½–¾ tl jauhettua muskottipähkinää
½–¾ tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
4 kananmunaa

Pinnalle

200 g fetajuustoa

Ohjeet

Kauli sulanut lehtitaikina vuoan pohjan ja pari senttimetriä reunaa peittäväksi levyksi.

Huuhdo pinaatinlehdet kylmällä vedellä ja nosta ne pannuun tai paistokasariin. Pehmitä miedossa lämmössä, parissa kolmessa erässä, sekoittele muutamia kertoja kevyesti nostellen. Valuta ja jäähdytä. Puserra pinaatinlehdistä neste tarkkaan pois käsin puristaen ja levitä lehdet taikinan päälle vuokaan. Ripottele minttusilppu pinaatin päälle.

Sekoita liemen aineet ja valuta liemi pinaatin päälle vuokaan. Viipaloi fetajuusto ja aseta viipaleet täytteen päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Nauti lämmin piiras raikkaan salaatin kanssa.

Käytä pakastepinaattia!
Valuta 600 g (4 x150 g:n pussi) sulatettua pakastepinaattia hyvin esim. siivilässä. Sekoita valutettu pinaatti sekä minttusilppu liemeen ja kaada seos vuokaan taikinan päälle. Asettele fetajuustoviipaleet päälle ja paista uunissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.