Pikkukakkuset

16 kpl 1 tunti + 1–2 päivää
Koristele kuorrutetut, kuivattua hedelmäsekoitusta sisältävät pikkukakkuset marsipaanikuvioilla.
Pikkukakkuset
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 1 ½ tl neilikkaa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 4 dl kuivattua hedelmäsekoitusta (esim. ananas, papaija, iso rusina)
  • 225 g margariinia tai voita sulatettuna
  • 1 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 5 kananmunaa
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä

Kuorrutus

  • 1 pkt (500 g) Dansukker Tomusokeria
  • 2 ½ dl vispikermaa

1. Mittaa sokeri, jauhot, mausteet, leivinjauhe ja hedelmät kulhoon. Sekoita ja tee ainesten keskelle kuoppa.

2. Kaada sulatettu rasva, siirappi, kermaviili ja rikotut munat kuoppaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan (28 x 23 cm). Tasoita pinta.

3. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä.

4. Sekoita vispikermaa tomusokeriin pienissä erissä kunnes saat tahnamaisen kuorrutuksen. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle ja vähän reunoillekin. Siirrä kakkulevy jääkaappiin ja anna kuorrutuksen kovettua noin 30 minuuttia ennen paloittelua. Maku on parhaimmillaan 1–2 päivän kuluttua leipomisesta. Säilytä jääkaapissa.

5. Koristele pikkukakkuset marsipaanikuvioilla, pakkaa kauniisti ja anna lahjaksi.

Tee itse herkulliset marsipaanikuviot.

Reseptin on laatinut

Dansukker