Pikkuiset minttu-mutaleivokset

35 kpl 25 minuuttia
Tällä ohjeella leivot sieviä minileivoksia tai kokonaisen minttusuklaan makuisen mutakakun.
Pikkuiset minttu-mutaleivokset
Arvioi: (27kpl)

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 3/4 dl Dansukker Luomuruokosokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 150 g tummaa minttusuklaata
  • 70 g voita tai margariinia

Pinnalle

  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • tuoreita mansikoita, vadelmia, sitruunamelissaa tai minttua

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita kasariin voi ja paloiteltu suklaa ja anna sulaa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita suklaaseos ja 1/3 valkuaisvaahdosta taikinan joukkoon. Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti käännellen siten, että se jää hieman epätasaiseksi. Pursota taikina minimuffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 5 minuuttia, jos haluat sisältä pehmoiset leivokset. Jos haluat leivonnaisista läpikypsät, jatka kypsennystä hieman pidempään. Anna jäähtyä.

Pursota pinnalle vaahdotettua vaniljakastiketta ja koristele tuoreilla mansikoilla, vadelmilla, sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Vinkki!
Voit paistaa taikinan myös mutakakuksi halkaisijaltaan 18–20 cm irtopohjavuoassa.

Reseptin on laatinut

Dansukker