Pikku hyväkkäät

20 kpl 1 tunti
Leivospohjien täytteenä on kermavaahtoa, tuorejuustoa ja tuoretta inkivääriä raasteena. Pakastemarjat saavat pinnalleen näyttävän kiilteen.
Pikku hyväkkäät
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 100 g voita tai margariinia
    • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 pieni muna
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • ¼ dl perunajauhoja
    • ½ tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 1 ½ dl kuohukermaa
    • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
    • ½ dl Dansukker Fariinisokeria TAI
    • ½-1 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 tl tuoretta inkivääriä raasteena

    Päälle

    • pakastemarjoja maun mukaan

    Pinnalle

    • 2 dl vettä
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeria

    Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos joukkoon. Pyöräytä taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele taikina 20 osaan. Painele palat voideltuihin leivosvuokiin (ø 6–7 cm). Siirrä vuoat uunipellille ja paista 8–10 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneet pohjat vuoista.

    Täytä leivospohjat vähän ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri sileäksi, lisää kermavaahto ja inkivääriraaste hyvin vatkaten. Annostele täyte leivospohjiin. Nosta jäiset marjat täytteen päälle. Valmista pinnalle tuleva kakkukiille pakkauksen ohjeen mukaan ja lusikoi se marjojen päälle.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker