Pieni marjakakku

Leivo päiväkahville pikaisesti pieni kakku puutarha- tai metsämarjoista.

noin 8 annosta

30 minuuttia

Arviot (8 kpl)

Ainekset

2 kananmunaa
1 3/4 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g mantelirouhetta
2–3 dl marjoja, esim. mustikoita, vadelmia, karviaisia tai kirsikoita
voita
1/2 dl Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja mantelirouhe. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Ripottele päälle marjat. Höylää kylmästä voista juustohöylällä muutamia lastuja marjojen päälle. Ripottele lopuksi päälle raesokeri. Paista uunin keskiosassa 175 °C noin 20 minuuttia. Halutessasi voit tarjota kakun kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. 

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.