Pienet kanelipullat

noin 45 kpl
Pienet kanelipullat
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

150 g kevytmargariinia
5 dl kevytmaitoa
50 g tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl Dansukker SteviaSokeria
2 tl jauhettua kardemummaa
noin 13 dl vehnäjauhoja

Täyte
200 g maitorahkaa
1 dl Dansukker SteviaSokeria
1 rkl kanelia

Voiteluun
munaa

Koristeluun
mantelilastuja

1. Sulata margariini kattilassa. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi (37 °C). Liuota hiiva tilkkaan maito-rasvaseosta taikinakulhossa ja lisää loput nesteestä.

2. Lisää suola, SteviaSokeri, kardemumma ja 2/3 jauhoista. Alusta taikinaa voimakkaasti.

3. Lisää loput jauhoista, jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi (20–30 minuuttia).

4. Sekoita täytteen ainekset.

5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Jaa täyte levyille. Rullaa levyt ja leikkaa paloiksi. Pane palat paperivuokiin ja kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

6. Voitele pullat munalla, ripottele pinnalle mantelilastuja.

7. Paista 250-asteisen uunin keskiosassa noin 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla.

Vinkki!
Taikinasta voit tehdä myös pikkupullia.

 

Yksi pulla sisältää:
Energiaa, kJ 410
Energiaa, kcal 100
Proteiinia, g 3
Rasvaa, g 3
Hiilihydraattia, g 15
- josta SteviaSokerin hiilihydraatit, g 1,5

Ravintosisältö laskettu reseptistä.

 

Stevioliglykosideille on määritelty hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti, joka vastaa 60-kiloisilla henkilöillä noin 3,5 dl SteviaSokeria per päivä.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker