Perhoskakku

noin 8 palaa
Perhoskakku
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

Pohja
4 kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
voita tai margariinia vuokaan
korppujauhoja, mannasuurimoita tai sokeria vuokaan
Täyte
3 dl hilloa, sosetta tai vaniljakreemiä
Koristeluun
3–4 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
1–2 rkl vettä
2–3 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
1 1/2 dl Dansukker Kaakaotomusokeria
2–3 tl vettä
1–2 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
kakunkoristeita, makeisia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun, leivitettyyn vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa 5 minuuttia ennen kumoamista ritilälle.

Leikkaa kakkupohjan keskeltä noin 5 cm leveä kaistale ja aseta se ritilälle. Sekoita keskenään kaakaotomusokeri, margariini ja vesi ja levitä seos kaistaleen päälle. Kun kuorrute on jähmettynyt, nosta kaistale tarjoiluvadille. Halkaise puolikuun muotoiset kakkupohjat ja levitä täytettä niiden väliin. Aseta pohjat ritilälle. Sekoita keskenään mansikanmakuinen tomusokeri, margariini ja vesi ja levitä seos pohjien päälle. Aseta pohjat ruskean kaistaleen kummallekin puolelle vadille. Koristele haluamallasi tavalla.

Reseptin on laatinut

Dansukker