Peltilihapiirakka

12 annospalaa 1 tunti 15 minuuttia
Paista pellillinen tuttua ja maistuvaa jauheliha-riisitäytteistä piirakkaa.
Peltilihapiirakka
Arvioi: ( 68 kpl)

Ainekset

  • 250 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250 g maitorahkaa

Täyte

  • 2 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 400 g jauhelihaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl riisiä
  • 3 dl vettä
  • 1 liha- tai kasvisliemikuutio
  • 1 tl rakuunaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Anna voin pehmetä hetki. Laita se kulhoon ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maitorahka. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja nosta jääkaappiin.

Valmista täyte. Kuumenna öljy pannulla ja lisää hienonnettu sipuli sekä fariinisokeri. Kuullota, kunnes sipuli on kauniin väristä. Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lisää joukkoon riisi, vesi, murennettu liha- tai kasvisliemikuutio sekä rakuunaa. Anna hautua hiljalleen kunnes riisi on kypsää. Tarkista maku. Jäähdytä seos.

Levitä täyte puolikkaalle taikinalevylle ja nosta toinen osa päälle. Rypistä reunat. Voitele pinta munalla.

Kypsennä 200–225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa lämpimänä.

Reseptin on laatinut

Dansukker