Pekonibulguri

Tee ruokaisa salaatti bulgurista, pekonista, punasipulista ja paprikasta.

4 hengelle

30 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 1/2 dl kokonaisia bulgurisuurimoita
1 paketti kuutioitua pekonia
4 pekoniviipaletta
1 pieni punasipuli
1 pieni keltainen paprika
1 dl silputtua persiljaa
salaatinlehtiä, esim. punaista mangoldia
1/2 dl pinjansiemeniä
1/2 dl kuivattuja karpaloita
Kastike
1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1/2 dl balsamietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl Sambal oelek -chilitahnaa

Ohjeet

Kaada vesi kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio ja kiehauta. Lisää bulgurisuurimot ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 12 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna seistä 10 minuuttia.

Paista pekonikuutiot ja pane ne talouspaperin päälle. Puolita koristeluun tarkoitetut pekoniviipaleet ja paista ne rapeiksi. Pane viipaleet talouspaperin päälle. Kuori ja kuutioi sipuli. Huuhdo ja kuutioi paprika. Sekoita bulgurin joukkoon pekonikuutiot, sipuli, paprika ja persilja.

Aseta muutama salaatinlehti neljälle pikkulautaselle. Jaa bulguriseos salaatinlehtien päälle.

Paahda pinjansiemenet kuivassa paistinpannussa. Ripottele pinjansiemeniä ja karpaloita salaatin päälle.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lorauta hieman kastiketta salaatin päälle. Tarjoa loput kastikkeesta salaatin lisänä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.