Pekaanipiiraat

10 pientä tai 1 iso 1½ tuntia
Voit leipoa yhden ison pekaanipähkinäpiirakan tai pieniä piiraita vaikka muffinipellillä.
Pekaanipiiraat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Murotaikina

    • 100 g voita tai margariinia
    • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 pieni kananmuna
    • 2 ½ dl vehnäjauhoja
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • ½ tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 75 g voita tai margariinia
    • 2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • ½ dl Dansukker Muscovadosiirappia
    • 3 kananmunaa
    • 1 rkl perunajauhoja
    • 300 g pekaanipähkinöitä

    Pinnalle

    • 50 g kokonaisia pekaanipähkinöitä

    Tarjoiluun

    • 1 ½ dl kuohukermaa tai 150 g mascarponea
    • Dansukker Muscovadosiirappia

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilöity seos joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa 60 minuuttia. Painele murotaikina pieniin vuokiin (ø 6–7 cm) tai yhteen isoon (ø 26–28 cm.) (Halutessasi voit kaulia taikinan 2 mm:n vahvuiseksi levyksi ja vuorata vuoat taikinalevyllä.)

    Vaahdota täytteen huoneenlämpöinen rasva ja puolet sokerista sekä siirappi. Lisää kananmunat yksitellen ja loput sokerista sekä perunajauhot kananmunien lisäyksen yhteydessä koko ajan hyvin vatkaten. Rouhi täytteeseen tulevat pekaanipähkinät tasaiseksi rouheeksi ja lisää vaahtoon. Kaada täyte taikinan päälle vuokiin/vuokaan. Asettele kokonaiset pekaanipähkinät täytteen päälle.

    Paista uunin alatasolla 175 asteessa, pieniä piiraita noin 20 minuuttia, isoa noin 30 minuuttia.

    Tarjoa pekaanipiiras haaleana tai täysin jäähtyneenä kermavaahdon tai mascarponen ja siirapin kanssa.

    Vinkki!
    Pienet pekaanipiiraat paistuvat mainiosti muffinipellin vuoissa.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker