Passionpavlova

noin 10 annosta 3 tuntia
Koristele maidoton marenkipavlova näyttävästi hedelmillä ja syötävillä kukilla.
Passionpavlova
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Marenki

    • 5 kananmunan valkuaista
    • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
    • 1 tl valkoviinietikkaa

    Täyte ja koristeet

    • 250 ml kauravispiä
    • noin 3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 4–5 passiohedelmää
    • 2 dl mangokuutioita
    • 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
    • syötäviä kukkia

    1. Laita uuni kuumenemaan 110–120 asteeseen.
    2. Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys.
    3. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Ensin miedolla teholla ja sitten keskiteholla.
    4. Aloita lisäämään sokeriseosta lusikallinen kerrallaan valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten keskiteholla. Vatkaa niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat kokonaan sulaneet.
    5. Lisää viinietikka aivan lopuksi ja vatkaa vielä minuutin verran.
    6. Nostele marenkimassa korkeaksi keoksi leivinpaperoidulle uunipellille.
    7. Muotoile marenkimassa pyöreäksi ja kaiva marengin keskelle tilaa täytettä varten.
    8. Paista pavlovaa noin 1,5 tuntia ja jätä marenki vielä uuniin jälkilämmölle jäähtymään.
    Jos marengin pinta alkaa tummua, säädä uunin lämpötilaa pienemmälle. Jos marengin pohja vaikuttaa siltä, ettei se ole kypsä pidä pavlovaa uunissa alalämmöllä vielä 20 minuuttia.
    9. Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja mausta 1 rkl siirapilla (loput siirapit valutetaan pavlovan päälle).
    10. Nosta puolet kauravispivaahdosta marenkipohjalle. Nostele päälle passiohedelmien sisustaa, mangopaloja ja pistaasipähkinöitä ja toista sama.
    11. Koristele pavlova syötävillä kukilla ja tarjoille mielellään heti.

    Vinkki!
    Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Pavlova pehmenee ja vetistyy helposti, joten sitä ei kannata täyttää liian aikaisin.


    Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker