Passiohedelmäkakku

Passiohedelmä maustaa sekä fariinisokerilla leivotun kakkutaikinan että kuorrutuksen.

12–16 palaa

1½ tuntia

Arviot (5 kpl)

Ainekset

250 g voita
250 g Dansukker Fariinisokeria
4 kananmunaa
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl passiohedelmälihaa (noin 6 passiohedelmää)

Passiosiirappi
1 dl passiohedelmälihaa (noin 6 passiohedelmää)
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl vettä

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 22 %, esim. Philadelphia Original)
1 dl kuohukermaa
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Valmista kakku huoneenlämpöisistä raaka-aineista.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 23–24 cm), voitele reuna tai vuoraa se leivinpaperikaitaleella.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa pari minuuttia jokaisen kananmunan lisäyksen jälkeen. Sekoita kuivat aineet, siivilöi ja lisää seos vaahtoon ilmavasti sekoittaen. Lisää passiohedelmäliha taikinaan lastalle käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista uunissa 170 asteessa 40–45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista pois ottoa.

Jäähdytä 5 minuuttia ja irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja anna kakun jäähtyä kuvun tai ilmavasti kietaistun kelmukerroksen alla.

Mittaa passiosiirapin aineet kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia kunnes seos sakenee. Jäähdytä. Passiosiirappi kiinteytyy jäähdytyksen aikana. Jääkaapissa säilytettäessä siirapin rakenne sakenee, mutta se ohenee jälleen huoneenlämmössä. Jos siirappi tuntuu paksulta ohenna se vesitilkalla.

Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle ja reunoille. Valuta passiosiirappia kuorrutuksen päälle.

Tarjoa kahvin tai makean kuplajuoman kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.