Passiohedelmäkakku

12–16 palaa 1½ tuntia
Passiohedelmä maustaa sekä fariinisokerilla leivotun kakkutaikinan että kuorrutuksen.
Passiohedelmäkakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 250 g voita
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 4 kananmunaa
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 dl passiohedelmälihaa (noin 6 passiohedelmää)

Passiosiirappi

  • 1 dl passiohedelmälihaa (noin 6 passiohedelmää)
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl vettä

Kuorrutus

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 22 %, esim. Philadelphia Original)
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Valmista kakku huoneenlämpöisistä raaka-aineista.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 23–24 cm), voitele reuna tai vuoraa se leivinpaperikaitaleella.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa pari minuuttia jokaisen kananmunan lisäyksen jälkeen. Sekoita kuivat aineet, siivilöi ja lisää seos vaahtoon ilmavasti sekoittaen. Lisää passiohedelmäliha taikinaan lastalle käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista uunissa 170 asteessa 40–45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista pois ottoa.

Jäähdytä 5 minuuttia ja irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja anna kakun jäähtyä kuvun tai ilmavasti kietaistun kelmukerroksen alla.

Mittaa passiosiirapin aineet kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia kunnes seos sakenee. Jäähdytä. Passiosiirappi kiinteytyy jäähdytyksen aikana. Jääkaapissa säilytettäessä siirapin rakenne sakenee, mutta se ohenee jälleen huoneenlämmössä. Jos siirappi tuntuu paksulta ohenna se vesitilkalla.

Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle ja reunoille. Valuta passiosiirappia kuorrutuksen päälle.

Tarjoa kahvin tai makean kuplajuoman kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker