Parsakaali-cappuccino

4 hengelle 25 minuuttia
Tällä ohjeella teet kuohkeaa sosekeittoa parsa-tai kukkakaalista vaikkapa alkuruoaksi.
Parsakaali-cappuccino
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4 pilkottua salottisipulia
  • 2 keskikokoista perunaa
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 tl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 7 1/2 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 200 g parsakaalia (tuore tai pakaste)
  • 4 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Kuori ja paloittele perunat. Kuullota ne kattilassa sipulin ja öljyn kanssa. Lisää sokeri, vesi ja kasvisliemikuutiot. Anna kiehua 10 minuuttia ja lisää sitten parsakaali. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Soseuta keitto. Lisää maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Vaahdota sosekeitto kuohkeaksi sähkövatkaimella juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile keiton kanssa esimerkiksi juuri paahdettuja patonkiviipaleita, jotka on voideltu pestolla ja ranskankermalla.

Puolita keiton määrä, jos tarjoat sen alkuruokana.

Vinkki!
Korvaa parsakaali kukkakaalilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker