Parsa-pekonipiiras

8–10 annosta 50 minuuttia
Parsa-pekonipiiras on trendikäs ja mukava tarjottava kevään ja kesän juhlissa. Voit halutessasi valmistaa piiraan myös ilman pekonia.
Parsa-pekonipiiras
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g voita tai margariinia
    • ½ tl suolaa
    • 2 tl Dansukker Fariinisokeria
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • ½ dl vettä tai kermaa

    Täyte

    • 8 miniluumutomaattia
    • ½ nippu vihreää parsaa
    • 8 pekoniviipaletta
    • 2 dl juustoraastetta
    • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
    • 2 kananmunaa
    • 2 tl Dansukker Fariinisokeria
    • ripaus suolaa

    Nypi rasva, suola, fariinisokeri ja vehnäjauhot keskenään. Lisää vesi tai kerma. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

    Puolita miniluumutomaatit. Leikkaa parsoista tyvi. Kiedo parsojen ympärille pekoniviipaleet. Asettele parsat esipaistetun piirakan päälle. Ripottele pinnalle puolitetut miniluumutomaatit. Sekoita juustoraaste, kerma, munat, fariinisokeri ja suola keskenään ja kaada piiraspohjan päälle. Jatka paistamista 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker