Parmankinkkupizza

50 minuuttia
Tee itse suosikkipizzaa! Tämän pizzapohjan päällä on tavallisen tomaattikastikkeen sijaan pestoa.
Parmankinkkupizza
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 15 g tuorehiivaa
  • ripaus suolaa
  • 2 tl Dansukker Fariinisokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl pizzajauhoja

Pinnalle

  • 1–2 rkl punaista tai vihreää pestokastiketta
  • 4–5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 50 g parmankinkkua
  • 150 g mozzarellajuustoa raasteena
  • mustapippuria myllystä
  • oreganoa tai basilikaa tai muita yrttejä
  • rucolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, fariinisokeri, oliiviöljy ja pizzajauhot vaivaten. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa ilmakuplat pois ja kaulitse ohueksi levyksi leivinpaperin päälle.

Sivele pinnalle pestokastiketta. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja laita pizzapohjalle yhdessä valkosipulin kanssa. Levitä päälle parmankinkku ja ripottele pinnalle mozzarellaraaste. Paista 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä. Ripottele päälle yrttejä ja rucolaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker