Parmankinkku-vuohenjuustosalaatti

2–4 annosta 20 minuuttia
Raikkaat, ruokaisat salaatit ovat ihanaa tarjottavaa kesän juhlapöydässä. Valmista myös lounaaksi tai illanistujaisiin.
Parmankinkku-vuohenjuustosalaatti
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 2 dl bulguria
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1–2 ruukkua rucolaa
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 120 g parmankinkkua
  • 300 g vesimelonia paloina
  • 100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja puolitettuina
  • 2–3 tuoretta viikunaa lohkoina
  • 1 dl pinjansiemeniä

Kastike

  • 1 ruukku basilikaa
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
  • 1 rkl balsamietikkaa

Keitä bulgur kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi. Jäähdytä.

Kokoa salaattiainekset kulhoon tai tarjoiluvadille.

Laita pinjansiemenet kuumalle pannulle ja paahda pinta kauniin väriseksi. Ripottele salaatin joukkoon.

Laita kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi. Valuta kastike salaatin joukkoon.

Reseptin on laatinut

Dansukker