Paprikainen habanero-tomaattihillo

1–2 pienehköä purkillista 50 minuuttia
Tulinen hillo ihastuttaa pikkujoulutarjoiluissa tai joulupöydässä. Säädä tulisuutta habaneron määrällä: se on reilusti tulisempaa kuin mieto chilipaprika.
Paprikainen habanero-tomaattihillo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 500 g tomaatteja
  • 1 litra kiehuvaa vettä
  • 2 säilöttyä paahdettua paprikaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 habanero-chilipaparika
  • nokare tuoretta inkivääriä
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • mustapippuria myllystä maun mukaan
  • ripaus suolaa
  • n. 150 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta tomaatit kiehuvaan veteen, kunnes kuori alkaa irrota. Kuori tomaatit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Paloittele myös paahdetut paprikat. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, habanero ja inkivääri.

Laita ainekset kattilaan. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja ripaus suolaa. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää punaviinietikka ja Hillo-marmeladisokeri ja anna kiehua vielä noin 5 minuuttia.

Kaada hillo puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki!
Leikkaa saaristolaisleivistä sopivan kokoisia paloja, laita päälle kinkkua ja nokare tulista habanero-tomaattihilloa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker