Pakastettu brownie-marenkikakku

8–10 annosta 1 tunti
Tässä pakastetussa neljän kerroksen kakkuherkussa on browniepohja, täytteenä vadelmakreemiä ja suklaamoussea sekä päällä marenkia.
Pakastettu brownie-marenkikakku
Arvioi: (16kpl)

Ainekset

    Browniepohja

    • 50 g tummaa suklaata
    • 50 g voita tai margariinia
    • 2 kananmunaa
    • 1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
    • ¾ dl vehnäjauhoja
    • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
    • ½ tl leivinjauhetta

    Vadelmatäyte

    • 200 g pakastevadelmia
    • ½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 muna
    • 20 g voita

    Suklaamousse

    • 50 g tummaa suklaata
    • 1 dl kuohukermaa
    • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Marenki

    • 1 iso munanvalkuainen
    • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

    Sulata voi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Paloittele joukkoon suklaa ja hämmennä, kunnes se sulaa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaa-voiseos ja siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

    Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat voisulalla tai margariinilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

    Laita pakastevadelmat, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kasariin ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kevyesti vatkattu muna ja voi joukkoon. Levitä seos jäähtyneen browniepohjan päälle. Laita vuoka pakastimeen.

    Valmista suklaamousse. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaapalojen joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Laita seos jääkaappiin, kunnes seos on kylmää. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä seos vadelmaseoksen päälle ja laita kakku jälleen pakastimeen.

    Vatkaa valkuainen puhtaasssa, kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja glukoosisiirappi vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Pursota tai lusikoi marenki kakun päälle ja tee marenkiin kaunis väri kaasupolttimolla.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker