Paistetut nuudelit katkarapujen ja vihannesten kera

4 hengelle
Paistetut nuudelit katkarapujen ja vihannesten kera
Arvioi: (37kpl)

Ainekset

200 g kuorittuja katkarapuja
250 g nuudeleita
Runsaasti vettä, johon on lisätty keittovaiheessa 2 rkl öljyä ja 1 tl suolaa/litra

Maustamiseen
2 tl murskattua valkosipulia
1 rkl tuoretta hienonnettua inkivääriä
2 tl curryjauhetta
2-3 rkl soijakastiketta
2-3 tl Dansukker Ruokokidesokeria

Vihannekset
1 purjo suikaloituna
1 iso porkkana raastettuna
2 dl sokeriherneitä halkaistuina
2 dl pavunituja
4 rkl kasviöljyä paistamiseen

Keitä ensin nuudelit kevyesti suolatussa vedessä, johon on lisätty öljy. Huuhtele ja valmistele vihannekset ja mausteet edellä annettujen ohjeiden mukaan.

Lämmitä öljy wokkipannulla tai vastaavalla. Kypsennä curryjauheella maustettua valkosipuli-inkiväärimurskaa 1 minuutin ajan ja lisää purjosipuli. Käytä korkeaa lämpötilaa ja sekoita koko ajan.
Lisää keitetyt nuudelit ja raastettu porkkana sekä soijakastike ja sokeri. Anna seoksen kypsyä 2-3 minuuttia ja sekoita koko ajan. Lisää tarvittaessa vettä, etteivät nuudelit pala.

Lisää katkaravut ja sokeriherneet pannulle ja anna kypsyä vielä 2 minuuttia. Tarkista maku. Lisää pavunidut juuri ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker