Paistetut minttuporkkanat

4 annosta 30 minuuttia
Keitetyt ja paistetut porkkanat tuoreilla yrteillä maustettuna ovat paistetun tai grillatun lihan oiva lisäke.
Paistetut minttuporkkanat
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

  • 1 kg porkkanoita
  • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1/2 dl silputtua, tuoretta minttua
  • (1/2–1 punainen chili pieninä kuutioina)
  • suolaa, pippuria
  • paistamiseen voita tai margariinia

Kuori porkkanat ja paloittele viistosti reiluiksi paloiksi. Keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. Kaada vesi pois ja valuta porkkanat. Kuumenna rasva paistinpannulla ja lisää porkkanat ja siirappi. Paista kypsiksi. Lisää minttu (ja chili.) Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa paistetun tai grillatun lihan tai makkaran kanssa.

Vinkki!
Mintun sijasta kannattaa kokeilla myös muita yrttejä, esimerkiksi rosmariinia, rakuunaa, timjamia tai lehtipersiljaa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker