Pähkinäkakut

60 kpl ½ tuntia
Pienet ja sievät pähkinäkakut täytetään tuorejuustolla ja vadelmamarmeladilla.
Pähkinäkakut
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 420 g hasselpähkinäjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte 1

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa, rasvaa 25–27 %
  • 3 dl Dansukker Tomusokeria
  • 2 tl luomuappelsiinin kuoriraastetta
  • 1 rkl appelsiinista puristettua mehua

Täyte 2

  • 300 g (2–3 dl) vadelmamarmeladia

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos vaahtoon.

2. Siirrä taikina pursotinpussiin, leikkaa kärkeen reikä ja pursota leivinpaperoiduille pelleille pyöreitä, ø 2 cm:n kakkuja. Paista uunissa 180 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä.

3. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi, mausta vaahto appelsiinin kuoriraasteella ja mehulla.

4. Täytä pähkinäkakut tarjoamispäivänä tuorejuustotäytteellä ja vadelmamarmeladilla ja pane kaksi kakkua vastakkain.


Vadelmamarmeladi
noin 5 dl
500 g pakastevadelmia
½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Mittaa aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia kattilan sisältöä silloin tällöin ravistellen tai kevyesti sekoittaen. Jäähdytä vartti ja purkita.

Reseptin on laatinut

Dansukker