Pähkinäjäätelö

4 annosta 6 tuntia
Jäätelöön käytetään paahdettuja hasselpähkinöitä. Tarjoa vadelmien kera.
Pähkinäjäätelö
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 200 g hasselpähkinöitä
  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

Tarjoiluun

  • vadelmia

Levitä hasselpähkinät uunipannulle. Paahda niitä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Pidä silmällä paahtumista, sillä pähkinät palavat herkästi! Anna pähkinöiden jäähtyä hetki, ennen kuin hankaat niistä puhtaalla keittiöpyyhkeellä enimmät kuoret irti. Jauha puolet pähkinöistä ja rouhi loput.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa maitoseos keltuais-sokeriseokseen. Siivilöi seos ja lisää pähkinät. Anna jäähtyä. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään 5 tuntia. Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran.

Tarjoile jäätelö kokonaisten tai paseerattujen vadelmien kera.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker