Pähkinäinen omenapaistos vaniljakastikkeella

noin 4 annosta
Hasselpähkinärouheella ja mantelilastuilla kuorrutettu omenapaistos tarjotaan itse tehdyn vaniljakastikkeen kera.
Pähkinäinen omenapaistos vaniljakastikkeella
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

Uunivuokaan
n. 800 g kotimaisia omenoita
¾ dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl kanelia

Kuorrute
100 g margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria
80 g hasselpähkinärouhetta
50 g mantelilastuja 

Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa lohkoiksi ja laita uunin kestävään vuokaan. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Voit pehmittää seosta etukäteen hetken kasarissa, mikäli haluat että omenat ovat aivan pehmeitä.

Sekoita margariini, sokeri, mantelilastut ja pähkinät tasaiseksi. Levitä seos omenoiden päälle. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.

Vaniljakastike
4 dl maitoa
¾ dl Dansukker Taloussokeria
1½–2 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
¼ l vaniljajäätelöä

Mittaa kasariin maito, sokeri ja maissitärkkelysjauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Mausta valmis kastike vaniljasokerilla. Paloittele joukkoon vaniljajäätelöä.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker