Uunivuokaan
Kuorrute
Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa lohkoiksi ja laita uunin kestävään vuokaan. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Voit pehmittää seosta etukäteen hetken kasarissa, mikäli haluat että omenat ovat aivan pehmeitä.
Sekoita margariini, sokeri, mantelilastut ja pähkinät tasaiseksi. Levitä seos omenoiden päälle. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.
Vaniljakastike
4 dl maitoa
¾ dl Dansukker Taloussokeria
1½–2 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
¼ l vaniljajäätelöä
Mittaa kasariin maito, sokeri ja maissitärkkelysjauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Mausta valmis kastike vaniljasokerilla. Paloittele joukkoon vaniljajäätelöä.
Reseptin on laatinut