Pääsiäispuput

noin 20 kpl 1½ tuntia
Leivo lasten kanssa maistuvia, pupun mallisia vehnäpullia pääsiäiseksi.
Pääsiäispuput
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 25 g hiivaa
  • 2 1/2 dl kädenlämpöistä maitoa
  • 1 dl juoksevaa margariinia
  • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 8–10 dl vehnäjauhoja

Koristeluun ja voiteluun

  • 1 muna
  • 40 rusinaa
  • 20 hasselpähkinää
  • Dansukker Tomusokeria

Murenna hiiva kulhoon. Kaada maito ja margariini joukkoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää siirappi, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita joukkoon. Lisää jauhoja ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä leivinliinalla ja anna nousta 20–30 minuuttia.

Vaivaa taikina leivinpöydällä ja jaa se kahteen osaan. Jaa toinen osa 20 isompaan ja 20 hieman pienempään palaan ja muodosta näistä pupun pää ja vartalo. Jaa toinen osa pieniin paloihin ja muovaa paloista pupujen korvat sekä etu- ja takajalat (yhtä pupua varten tarvitaan kuusi pientä palaa). Yhdistä palat pupun muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele puput kevyesti vatkatulla munalla. Tee rusinoista pupujen silmät ja hasselpähkinöistä kuonot. Anna nousta vedottomassa paikassa 20–30 minuuttia.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla. Koristele tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker