Pääsiäispuput

Hauskat pääsiäispupupullat rusinasilmillä ja pähkinäkuonoilla – leivo lasten kanssa maistuvia vehnäpullia pääsiäiseksi.

noin 20 kpl

1½ tuntia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

25 g hiivaa
2 1/2 dl kädenlämpöistä maitoa
1 dl juoksevaa margariinia
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 munaa
8–10 dl vehnäjauhoja
Koristeluun ja voiteluun
1 muna
40 rusinaa
20 hasselpähkinää
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon. Kaada maito ja margariini joukkoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää siirappi, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita joukkoon. Lisää jauhoja ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä leivinliinalla ja anna nousta 20–30 minuuttia.

Vaivaa taikina leivinpöydällä ja jaa se kahteen osaan. Jaa toinen osa 20 isompaan ja 20 hieman pienempään palaan ja muodosta näistä pupun pää ja vartalo. Jaa toinen osa pieniin paloihin ja muovaa paloista pupujen korvat sekä etu- ja takajalat (yhtä pupua varten tarvitaan kuusi pientä palaa). Yhdistä palat pupun muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele puput kevyesti vatkatulla munalla. Tee rusinoista pupujen silmät ja hasselpähkinöistä kuonot. Anna nousta vedottomassa paikassa 20–30 minuuttia.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla. Koristele tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.