Pääsiäispulla

1½ tuntia
Pääsiäispulla leivotaan juuritaikinaan.
Pääsiäispulla
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Juuritaikina

    • 2 ½ dl maitoa
    • 25 g hiivaa
    • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • ½ tl suolaa
    • 2 ½ dl vehnäjauhoja

    Munavaahto

    • 4 munaa
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

    Lopuksi

    • noin 3 dl vehnäjauhoja
    • 150 g voita
    • 50 g appelsiininkuorta
    • 100 g korintteja
    • 2 tl kardemummaa
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Kostutus

    • 2 dl vettä
    • ½ dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 dl rommia, punssia tai sitruunamehua

    Kuorrutus

    • 5 dl Dansukker Tomusokeria
    • ½ dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
    • tilkka vettä tai sitruunamehua

    Koristeeksi

    • Dansukker Rapeaa raesokeria, strösseliä tms.

    Sekoita juuritaikinan ainekset.

    Vaahdota munat ja sokeri ja lisää juureen.

    Lisää muut ainekset ja alusta hyvin.

    Kaada taikina kahteen voideltuun, korkeareunaiseen uunivuokaan. Anna kohota noin 20 minuuttia ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

    Kiehauta vesi ja sokeri. Mausta liemi alkoholilla tai sitruunalla. Kaada seos kypsän pullan päälle vuokaan. Anna mehustua.

    Kumoa pulla ja korista sokerikuorrutuksella.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker