Pääsiäispaisti

20 annosta 12 tuntia + 4 tuntia
Karitsanpaistin annetaan maustua yön yli. Valmis paisti tarjotaan kasvisten ja suklaa-kahvikastikkeen kera.
Pääsiäispaisti
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 2–3 kg karitsanpaistia
  • 1 rkl öljyä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 2–3 rosmariinin tai timjamin oksaa
  • 1 valkosipuli
  • 4 sipulia
  • noin 3 dl valkoviiniä

Kastike

  • 5 dl paistolientä
  • 1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • ½ dl vahvaa kahvia
  • 50 g tummaa suklaata
  • ½ dl kermaa

1. Poista lihan pinnasta kovat kalvot ja rasvakertymät. Pane paisti kinkkupussiin. Sekoita öljy, soijakastike, sokeri, pippuri ja yrttimauste keskenään, ja kaada seos pussiin paistin päälle. Lisää joukkoon kokonainen valkosipuli, josta on poistettu päällimmäiset kuoret. Sulje pussi ja pane paisti jääkaappiin yöksi maustumaan.

2. Nosta paisti uunivuokaan ja anna lämmetä tunti huoneenlämpöiseksi. Nosta paisti mausteliemineen uunipannulle. Lisää vierelle sipulit ja kaada viini paistin päälle.

3. Anna paistin hautua 150-asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Siivilöi paistoliemi ja kiedo paisti folioon. Keitä kastike kokoon.

Vinkki!
Tarjoa paisti Vaalealla Luomusiirapilla makeutettujen uunijuuresten ja ryöpättyjen, Luomusiirapilla, balsamietikalla ja soijakastikkeella maustettujen fenkolilohkojen kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker