Pääsiäismunat

6 kpl leivoksia tai 1 kakku 2 tuntia
Pääsiäisen suklaamunissa on kermatäyte. Voit leipoa myös yhden ison suklaakakun.
Pääsiäismunat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl Dansukker Kaakaotomusokeria
  • 4 munaa
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 4 dl kermaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 rkl Dansukker Kaakaotomusokeria

Kuorrutus

  • ½ dl kermaa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 rkl Dansukker Kaakaotomusokeria

1. Sulata rasva ja sekoita joukkoon kaakaotomusokeri. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita joukkoon rasva-kaakaotomusokeriseos. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen vuorotellen maidon kanssa.

2. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai munanmuotoisiin silikonivuokiin. Paista isoa kakkua 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia ja pieniä kakkuja noin 20 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

3. Valmista täyte. Sekoita kerma, hyytelösokeri Multi ja mausteet kattilassa. Keitä koko ajan sekoittaen noin 1⁄2 minuuttia. Anna hyytyä jääkaapissa.

4. Halkaise leivokset ja levitä kermahyytelö täytteeksi.

5. Sulata suklaa kuumaan kermaan. Lisää kaakaotomusokeri. Levitä kuorrutus leivoksille.

6. Leivokset voi koristella myös pursottamalla pintaan tuorejuustosta, huoneenlämmössä pehmenneestä voista ja tomusokerista sekoitettua tahnaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker