Pääsiäislampaat

noin 20 kpl 1 tunti
Hasselpähkinän makuinen pikkuleipätaikina muotoillaan pääsiäislampaiksi.
Pääsiäislampaat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 50 g jauhettuja hasselpähkinöitä
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1/2 maustemittaa suolaa
  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 keltuainen

Koristelu

  • 1 valkuainen
  • 200 g mantelimassaa
  • 20 mantelilastua
  • 1 dl Dansukker Kaakaotomusokeria
  • pari tippaa vettä

Sekoita jauhot, pähkinät, sokerit ja suola kulhossa. Paloittele rasva, lisää palat keltuaisen kanssa jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä 5 mm paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla lampaita ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Voitele valkuaisella. Purista mantelimassaa peruna- tai valkosipulinpusertimen läpi lampaille ”villaksi”. Laita mantelilastu korvaksi.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Sekoita tomusokeri pariin tippaan vettä ja koristele lampaalle silmä ja suu.

Lataa malli tästä

Reseptin on laatinut

Dansukker