Pääsiäiskulitsa

(3 isoa tai 30 pientä) 1½ tuntia
Kulitsa eli ortodoksiseen pääsiäisperinteiseen kuuluva rusinapulla nautitaan pashan kera.
Pääsiäiskulitsa
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 3 dl kädenlämpöistä maitoa
  • 30 g hiivaa
  • 3/4 tl suolaa
  • (1 tl sahramia)
  • noin 10 dl vehnäjauhoja
  • 100 g pehmää voita tai margariinia
  • 2 dl rusinoita

Voiteluun

  • keltuaista

Koristeluun

  • kuorittuja manteleita

Sokerivesikuorrutus

  • 1 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 1/2 rkl vettä

Valmista kuten pullataikina. Leivo kohonnut taikina kolmeksi suureksi pääsiäisleiväksi tai pikkukulitsoiksi. Voitele kohonneet leivonnaiset keltuaisella ja koristele manteleilla. Paista isoja kulitsoja 200 asteessa puolisen tuntia ja pikkukulitsoja 250 asteessa kymmenisen minuuttia. Korista jäähtyneet leivonnaiset halutessasi sokerivesikuorrutuksella.

Vinkki!
Pikkukulitsat ovat mukavia palkkioita virpojille.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker