Pääsiäisen porkkanakakku

Pääsiäisen pähkinäinen porkkanakakku koristellaan värjätyillä kookoshiutaleilla.

noin 12 palaa

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

300 g porkkanoita
3 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
5 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g jauhettua hasselpähkinää
100 g mantelirouhetta
125 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl appelsiinimarmeladia
Kuorrutus
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 (luomu)sitruuna
1 dl Dansukker Tomusokeria
100 g kookoshiutaleita
vihreää elintarvikeväriä
pari tippaa vettä

Ohjeet

Voitele ja jauhota huolellisesti pyöreä vuoka (halkaisija noin 24 cm). Kuori ja raasta porkkanat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos valkuaisvaahtoon. Lisää keltuaiset, rasva ja marmeladi ja sekoita tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste.

Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 45–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ritilällä.

Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kuoriraaste, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi ja levitä seos kakun päälle. Kaada kookoshiutaleet kulhoon. Sekoita elintarvikeväri ja vesi. Kaada kulhoon ja sekoita hyvin, jotta kookoshiutaleet värjäytyvät vihreiksi. Ripottele kookoshiutaleet kuorrutuksen päälle. Koristele halutessasi marsipaanimakeisilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.