Pääsiäisen porkkanakakku

noin 12 palaa 1½ tuntia
Pääsiäisen porkkanakakku koristellaan värjätyillä kookoshiutaleilla.
Pääsiäisen porkkanakakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 300 g porkkanoita
  • 3 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 5 kananmunaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g jauhettua hasselpähkinää
  • 100 g mantelirouhetta
  • 125 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl appelsiinimarmeladia

Kuorrutus

  • 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 1 (luomu)sitruuna
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria
  • 100 g kookoshiutaleita
  • vihreää elintarvikeväriä
  • pari tippaa vettä

Voitele ja jauhota huolellisesti pyöreä vuoka (halkaisija noin 24 cm). Kuori ja raasta porkkanat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos valkuaisvaahtoon. Lisää keltuaiset, rasva ja marmeladi ja sekoita tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste.

Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 45–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ritilällä.

Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kuoriraaste, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi ja levitä seos kakun päälle. Kaada kookoshiutaleet kulhoon. Sekoita elintarvikeväri ja vesi. Kaada kulhoon ja sekoita hyvin, jotta kookoshiutaleet värjäytyvät vihreiksi. Ripottele kookoshiutaleet kuorrutuksen päälle. Koristele halutessasi marsipaanimakeisilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker