Pääsiäisen crème brûlée

4 annosta 2 tuntia + jäähtyminen
Klassikkovanukkaat koristellaan pääsiäisenä itse tehdyillä suklaamunilla.
Pääsiäisen crème brûlée
Arvioi: (14kpl)

Ainekset

  • 3 dl vispikermaa
  • 1 luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
  • 3 keltuaista
  • 1 kananmuna

Vuokiin

  • voita

Pinnalle

  • n. 1 ½ rkl Dansukker Luomuruokosokeria

Suklaamunat

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g ranskankermaa tai maustamatonta tai appelsiinituorejuustoa
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • Dansukker Tomusokeria tai kaakaojauhetta

Kiehauta kerma, appelsiininkuoriraaste ja sokeri kattilassa. Jätä jäähtymään. Täytä uunipelti vedellä, laita uuniin ja säädä lämpötila 125 asteeseen. Sekoita keltuaiset ja kananmuna jäähtyneeseen kermaseokseen. Jaa seos voideltuihin annosvuokiin. Laita vuoat vesihauteeseen ja anna olla uunissa noin 1 1/2 tuntia. Anna jäähtyä.

Kytke uunin grillivastus päälle. Sirottele sokeri vanukkaiden päälle. Laita vuoat uuniin noin 5 minuutiksi, kunnes sokeri on karamellisoitunut. Anna jäähtyä.

Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata esimerkiksi mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa ranskankermasta tai tuorejuustosta rakenne rikki ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja vaniljasokeri. Laita seos hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Muotoile tryffelimassasta pieniä munia ja pyöritä ne tomusokerissa tai kaakaojauheessa. Koristele vanukkaat suklaamunilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker