Pääsiäisen crème brûlée

Klassikkovanukkaat koristellaan pääsiäisenä itse tehdyillä suklaamunilla.

4 annosta

2 tuntia + jäähtyminen

Arviot (15 kpl)

Ainekset

3 dl vispikermaa
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
3 keltuaista
1 kananmuna

Vuokiin
voita

Pinnalle
n. 1 ½ rkl Dansukker Luomuruokosokeria

Suklaamunat
100 g tummaa suklaata
100 g ranskankermaa tai maustamatonta tai appelsiinituorejuustoa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Dansukker Tomusokeria tai kaakaojauhetta

Ohjeet

Kiehauta kerma, appelsiininkuoriraaste ja sokeri kattilassa. Jätä jäähtymään. Täytä uunipelti vedellä, laita uuniin ja säädä lämpötila 125 asteeseen. Sekoita keltuaiset ja kananmuna jäähtyneeseen kermaseokseen. Jaa seos voideltuihin annosvuokiin. Laita vuoat vesihauteeseen ja anna olla uunissa noin 1 1/2 tuntia. Anna jäähtyä.

Kytke uunin grillivastus päälle. Sirottele sokeri vanukkaiden päälle. Laita vuoat uuniin noin 5 minuutiksi, kunnes sokeri on karamellisoitunut. Anna jäähtyä.

Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata esimerkiksi mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa ranskankermasta tai tuorejuustosta rakenne rikki ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja vaniljasokeri. Laita seos hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Muotoile tryffelimassasta pieniä munia ja pyöritä ne tomusokerissa tai kaakaojauheessa. Koristele vanukkaat suklaamunilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.