Päärynäkompotti

30 minuuttia
Keitetyt päärynälohkot säilötään sitruunaiseen ja mausteiseen sokeriliemeen.
Päärynäkompotti
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg päärynöitä
  • 2 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 5 dl vettä
  • vanilja- tai kanelitanko
  • 1 tl sahramia
  • 500 g Dansukker Taloussokeria

Kuori päärynät. Poista siemenkota ja leikkaa hedelmät lohkoiksi. Raasta joukkoon hyvin pestyjen sitruunoiden kuori ja purista mehu.

Kiehauta vesi, mausteet ja sokeri. Lisää päärynät ja keitä varovasti kymmenisen minuuttia. Nostele hedelmälohkot tölkkeihin ja kaada liemi päälle. Säilytä jääkaapissa. Jos päärynät käytetään pian, voi sokerimäärän vähentää puoleen.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker