Päärynäkakku

8 annosta 45 minuuttia
Helppotekoinen ja maukas päärynäkakku tarjotaan haaleana kermavaahdon kera.
Päärynäkakku
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

  • 4–6 päärynää
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • (kanelia maun mukaan)
  • 3 munaa
  • 2 1/4 dl maitoa
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele piirakkavuoka.

Kuori päärynät, puolita ne ja poista siemenet. Leikkaa päärynänpuolikkaat poikittain viipaleiksi niin että viipaleet jäävät reunasta kiinni toisiinsa. Pane puolikkaat vuokaan.

Sekoita jauhot, leivinjauho ja vaniljasokeri (ja kaneli). Vatkaa munat ja maito yhteen. Lisää jauhoseos ja vatkaa seos tasaiseksi. Kaada seos päärynöiden päälle.

Sirottele sokeri päärynöiden päälle. Paista uunin keskiosassa 15 minuuttia, vähennä sen jälkeen lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.

Tarjotaan haaleana kevyesti vatkatun kerman kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker