Päärynä-rahkahyytelö

8 annosta 10 minuuttia + 5 tuntia
Rahkahyytelöjälkiruoan voi tehdä hedelmien sijaan myös tuoreista tai pakastemarjoista.
Päärynä-rahkahyytelö
Arvioi: (3 kpl)

Ainekset

  • 5–6 liivatelehteä
  • 2 1/2 dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 250 g sokeroimatonta päärynäsosetta tai muuta hedelmäsosetta tai marjoja
  • 3/4 dl Dansukker SteviaSokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1/2 dl vettä tai hedelmämehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota sillä välin vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka ja sokeroimaton päärynäsose sekä steviasokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku.

Kuumenna vesi tai mehu kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte esimerkiksi jäädykevuokaan. Vuoraa tarvittaessa tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Kumoa rahkahyytelö tarjoilulautaselle ja koristele halutessasi hedelmäpaloilla tai marjoilla.

Vinkki!
Käytä talvella karpaloita tai puolukoita päärynäsoseen sijaan.

Kesällä voit käyttää tuoreita marjoja, kuten mustikoita, mansikoita tai vadelmia.

Reseptin on laatinut

Dansukker