Päärynä-rahkahyytelö

Rahkahyytelöjälkiruoan voi tehdä hedelmien sijaan myös tuoreista tai pakastemarjoista.

8 annosta

10 minuuttia + 5 tuntia

Arviot (3 kpl)

Ainekset

5–6 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
250 g sokeroimatonta päärynäsosetta tai muuta hedelmäsosetta tai marjoja
3/4 dl Dansukker SteviaSokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl vettä tai hedelmämehua

Ohjeet

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota sillä välin vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka ja sokeroimaton päärynäsose sekä steviasokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku.

Kuumenna vesi tai mehu kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte esimerkiksi jäädykevuokaan. Vuoraa tarvittaessa tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Kumoa rahkahyytelö tarjoilulautaselle ja koristele halutessasi hedelmäpaloilla tai marjoilla.

Vinkki!
Käytä talvella karpaloita tai puolukoita päärynäsoseen sijaan.

Kesällä voit käyttää tuoreita marjoja, kuten mustikoita, mansikoita tai vadelmia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.