Omppupizza

4 annosta 1 tunti
Omenoita, mansikkahilloa, ricottaa, sinihomejuustoa ja kermajuustoa makealla pizzapohjalla.
Omppupizza
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 1 ½ dl vettä
    • ¼ palaa hiivaa
    • ½ tl suolaa
    • 2 rkl Dansukker Fariinisokeria
    • ¼ dl öljyä
    • 3 ½–4 dl vehnäjauhoja

    Täyte

    • 100 g ricotta- tai tuorejuustoa
    • ¾ dl punaista hilloa (mansikka- tai mansikka-raparperi)
    • 1–2 omenaa viipaleina
    • ½ dl Dansukker Fariinisokeria
    • ½ tl kanelia
    • maustemitallinen muskottipähkinää
    • 100 g sinihomejuustoa
    • 2 dl kermajuustoa raasteena
    • 1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

    Sekoita 40-asteinen vesi, hiiva suola ja öljy. Lisää jauhot ja alusta kulhon laidasta irtoava, pehmeä taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti. Ripottele hiukan jauhoja leivinpaperille. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli tai venyttele se pizzapohjien (ø 20–22 cm) muotoon. Levitä ohut kerros ricottaa tai sekoittamalla notkistettua tuorejuustoa pohjien päälle. Sipaise hillo juuston päälle ja ripottele puolet juustoraasteesta.

    Halkaise omenat, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet pohjille, ripottele fariinisokeri, mausteet ja pilkottu sinihomejuusto sekä loput juustoraasteesta päälle. Valuta siirappi aineiden päälle. Paista uunissa 10–12 minuuttia. Nauti!

    Reseptin on laatinut

    Dansukker