Omppupizza

4 annosta
Omppupizza
Arvioi: ( 0 kpl)

Ainekset

Taikina
1 ½ dl vettä
¼ palaa hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
¼ dl öljyä
3 ½–4 dl vehnäjauhoja

Täyte
100 g ricotta- tai tuorejuustoa
¾ dl punaista hilloa (mansikka- tai mansikka-raparperi)
1–2 omenaa viipaleina
½ dl Dansukker Fariinisokeria
½ tl kanelia
maustemitallinen muskottipähkinää
100 g sinihomejuustoa
2 dl kermajuustoa raasteena
1 rkl Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia


Sekoita 40-asteinen vesi, hiiva suola ja öljy. Lisää jauhot ja alusta kulhon laidasta irtoava, pehmeä taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti. Ripottele hiukan jauhoja leivinpaperille. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli tai venyttele se pizzapohjien (ø 20–22 cm) muotoon. Levitä ohut kerros ricottaa tai sekoittamalla notkistettua tuorejuustoa pohjien päälle. Sipaise hillo juuston päälle ja ripottele puolet juustoraasteesta.

Halkaise omenat, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet pohjille, ripottele fariinisokeri, mausteet ja pilkottu sinihomejuusto sekä loput juustoraasteesta päälle. Valuta ruokosokerisiirappi aineiden päälle. Paista uunissa 10–12 minuuttia. Nauti!

Reseptin on laatinut

Dansukker