Omppupavlova

2 kpl, 12 annosta 1 vrk + 20 min
Kinuskin makuista fariinimarenkia, kylmää vaniljajäätelöä ja lämmintä omenatäytettä – kuulostaako täydelliseltä omenaherkulta?
Omppupavlova
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

    Fariinimarenki

    • 2 kananmunan valkuaista
    • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 1 tl perunajauhoja
    • ½ tl leivinjauhetta

    Lämmin omenatäyte

    • 4 (800 g) omenaa (esim. Punainen Atlas tai Fuji)
    • 4 rkl voita
    • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
    • ½ tl kanelia tai muskottipähkinää

    Tarjoiluun

    • 1 l vaniljajäätelöä
    • tuoreita mintunlehtiä

    Kuumenna uuni 120 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti.

    Tee ensin fariinimarengit: Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset, lisää fariinisokeri, johon perunajauhot ja leivinjauhe on sekoitettu, parissa erässä valkuaisvaahtoon vatkaamisen aikana.

    Levitä marenkivaahto kahdeksi pyöreäksi, ø 21 cm, pohjaksi leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa noin 90 minuuttia. Avaa uuninluukku ja anna marenkipohjien kuivua uunissa (tai huoneenlämmössä) seuraavaan päivään.

    Halkaise kuoritut omenat, poista siemenkodat ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Kuumenna voi pannussa ja paista omenalohkoja, kunnes ne pehmenevät ja ovat kauniin värisiä. Sekoita fariinisokeri ja mauste joukkoon.

    Siirrä marenkipohja tarjoiluvadille, kauho puolet pakastinkylmästä jäätelöstä päälle ja valuta puolet haaleasta omenatäytteestä jäätelön päälle.

    Tarjoa välittömästi täyttämisen jälkeen. Täytä toinen pohja samoin.

    Vinkki!
    Fariinimarengit ovat sisältä pehmeän venyviä ja päältä rapeita. Herkullisia myös sellaisenaan esim. kahvikupillisen kaverina.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker