Omenasorbetti

3–4 annosta 12 tuntia
Voit maustaa omenapaloja sisältävän kanelisen sorbetin myös omenaliköörillä.
Omenasorbetti
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 500 g (n. 4 keskikokoista) omenoita
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 2 munanvalkuaista
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Lisäksi

  • Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia ja Kanelisokeria

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omenat muutamaan osaan ja laita kasariin yhdessä sokerin, veden ja kanelitangon kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet. Nosta kanelitanko sivuun ja anna seoksen jäähtyä.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljasokeri ja pehmenneet omenat. Vatkaa seos tasaiseksi ja nosta vatkauskulhossa pakastimeen. Vatkaa muutaman kerran noin puolen tunnin välein pakastuksen aikana.

Tarjoa kohmeinen sorbetti yhdessä siirapin kanssa. Ripottele annoksen pinnalle kanelisokeria.

Vinkki!
Voit lisätä omenaseoksen joukkoon halutessasi tilkan omenalikööriä. Jos kiehautat liköörin omenoiden kanssa, palaa alkoholi pois, mutta jäljelle jää miellyttävä maku.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker