Omenanyytit

Arviot (0 kpl)

Ainekset

250 g margariinia tai voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 prk (250 g) rahkaa
8 kpl happamia keskikokoisia omenoita
Dansukker Kanelisokeria
Voiteluun
munaa
Pinnalle
Dansukker Rapeaa raesokeria
Kastikkeeksi
Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Nypi keskenään rasva ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita joukkoon rahka. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa.

Kaaviloi taikina jauhojen avulla levyksi ja leikkaa se neliöiksi. Taikinasta tulee 8 kpl, kun levyn koko on 20 x 40 cm. Aseta kullekin neliölle kuorittu omena, josta siemenkota on poistettu. Ripota koloon kanelisokeria. Nosta taikinaneliön kulmat ylös ja nipistä ne yhteen. Voitele munalla ja ripota päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa vaalean siirapin kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.