Omenanyytit

Omenanyytit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

250 g margariinia tai voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 prk (250 g) rahkaa
8 kpl happamia keskikokoisia omenoita
Dansukker Kanelisokeria
Voiteluun
munaa
Pinnalle
Dansukker Rapeaa raesokeria
Kastikkeeksi
Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Nypi keskenään rasva ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita joukkoon rahka. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa.

Kaaviloi taikina jauhojen avulla levyksi ja leikkaa se neliöiksi. Taikinasta tulee 8 kpl, kun levyn koko on 20 x 40 cm. Aseta kullekin neliölle kuorittu omena, josta siemenkota on poistettu. Ripota koloon kanelisokeria. Nosta taikinaneliön kulmat ylös ja nipistä ne yhteen. Voitele munalla ja ripota päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa vaalean siirapin kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker