Omenamehu höyrymehustimella

noin 2 tuntia
Kun maltat poistaa omenoista kuoret ja siemenkodat, voit valmistaa omenamehun mäskistä soseen, joten omenat tulevat kokonaan hyödynnetyiksi.
Omenamehu höyrymehustimella
Arvioi: (53kpl)

Ainekset

  • 4 kg omenoita
  • 1 kg Dansukker Taloussokeria
  • (1 kanelitanko)

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Laita omenapalat ja sokeri mehustimen ylempään kattilaan ja täytä alin kattila vedellä merkkiviivaan asti. Keskimmäiseksi jää kattila, johon mehu tiivistyy ja valuu letkua pitkin valutusastiaan tai pulloon.

Anna mehun höyrystyä ja valuta ensimmäinen erä astiaan ja kaada takaisin kattilaan.

Pullota mehu puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin ja sulje korkit. Säilytä kylmässä. 

Nauti mehu vedellä tai kivennäisvedellä laimennettuna.
 

Omenahillo mäskistä
jäljelle jäänyt omenamäski
n. 500 g Dansukker Hillosokeria

Kerää jäljelle jäänyt omenasose pienempään kattilaan ja lisää joukkoon hillosokeri. (Voit halutessasi lisätä joukkoon myös kanelitangon, jos et käyttänyt sitä mehuun.) Anna kiehua hiljalleen noin 5–10 minuuttia välillä sekoitellen.
Säilytä omenahillo puhtaassa purkissa jääkaapissa tai pakasta myöhempää käyttöä varten.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker