Omenaletut ja piparkakku-siirappikastike

25–30 pikkulettua 45 minuuttia
Omenarengasletut tarjotaan piparkakun makuisen siirappikastikkeen kera.
Omenaletut ja piparkakku-siirappikastike
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1/2 l maitoa
  • 2 munaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kauraleseitä
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 3/4 tl kanelia
  • 1/2 dl ruokaöljyä
  • 3–4 keskikokoista omenaa
  • margariinia tai voita paistamiseen

Kastike

  • 1–1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1/4 tl piparkakkumaustetta

Lisäksi

  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Sekoita maito, munat, suola, vehnäjauhot, kauraleseet, sokerit, kaneli ja ruokaöljy tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia.

Kuori omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Leikkaa omenat erittäin ohuiksi renkaiksi. Paista letut kuumassa lettupannussa rasvassa. Lisää kuhunkin lettuun omenarengas heti, kun olet kaatanut taikinan lettusyvennykseen. Paista normaaliin tapaan molemmin puolin.

Mittaa siirappi kasariin piparkakkumausteen kanssa ja kiehauta. Tarjoa lettujen kanssa lämmintä siirappikastiketta ja vaahdotettua vaniljakastiketta.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker