Omenakeikauskakku

8–10 annosta 1 tunti 15 minuuttia
Parhaaseen omena-aikaan eli 4.9. vietetään suomalaisen ruoan päivää. Juhlista päivää leipomalla helppo omenakeikauskakku suomalaisella sokerilla.
Omenakeikauskakku
Arvioi: (37kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ tl kanelia
  • 1 dl maitoa tai kermaa
  • 3–4 kotimaista omenaa
  • 50 g sulatettua voita
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • ripaus kanelia

Seuraksi

  • vaniljavaahtoa, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito tai kerma.

Huuhtele omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa viipaleiksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja valuta pohjalle voisula. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Asettele sitten omenaviipaleet ympyrän muotoon. Kaada päälle taikina ja kypsennä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluvadille.

Tarjoa vaniljavaahdon, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker