Omenaiset juuresmarmeladit

2½ kg 1½ tuntia
Omena saa marmeladissa kaverikseen porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta tai kesäkurpitsaa.
Omenaiset juuresmarmeladit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta tai kesäkurpitsaa
  • 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl vettä
  • 1 kg hapahkoja omenalohkoja
  • 2 pkt (à 330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Kuori ja raasta juurekset. Mittaa vesi, sitruunamehu, inkivääri ja juuresraaste kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää kuoritut, kodattomat omenalohkot. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia ja soseuta seos.

Lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri ja keitä kymmenisen minuuttia.

Kaada säilyke puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin ja sulje kansilla.
 

Vinkki!
Omenien sijaan voit käyttää myös raparperia, ruusukvitteniä tai karviaisia.

Reseptin on laatinut

Dansukker