Omenainen purkkikakku

3 annosta 30 minuuttia + muutama tunti
Tämä kakku on kauneimmillaan läpinäkyvään purkkiin valmistettuna. Valmista vaikka syksyn puutarhajuhliin ja nosta tarjolle purkissa.
Omenainen purkkikakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4–6 keskikokoista omenaa
  • ¾ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • ½ tl kanelia
  • 1 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1/2–3/4 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 6 savoiardikeksiä
  • 1 dl omenamehua

Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.

Laita omenakuutiot, siirappi ja kaneli pannulle tai kasariin ja kääntele hetki miedolla lämmöllä, kunnes omenat hieman pehmenevät. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto, vaniljasokeri ja siirappi.

Kastele savoiardikeksit kunnolla omenamehuun.  Kasaa hillopurkkiin tai muuhun astiaan kerroksittain kostutettuja keksejä, omenakuutioita ja kermatäytettä.

Anna kakun maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Reseptin on laatinut

Dansukker