Omenainen piirakka

1½ tuntia
Leivo kotimaisista omenoista pullapohjainen, kanelinen piirakka omenan muotoon.
Omenainen piirakka
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

    Pullataikinapohja

    • 2,5 dl maitoa
    • 25 g hiivaa
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 tl suolaa
    • 2 tl kardemummaa
    • n. 7 dl vehnäjauhoja
    • 100 g voita tai margariinia

    Päälle

    • 5–6 omenaa
    • n. 0,5 dl Dansukker Kanelisokeria

    Voiteluun ja pinnalle

    • 1 kananmuna
    • Dansukker Rapeaa raesokeria
    • hyytelökiille Dansukker Hyytelösokeri -pakkauksen ohjeen mukaan

    Valmista pullataikina ja anna kohota.

    Ota taikinasta noin puolet ja kauli se pyöreäksi levyksi (halk. noin 30 cm). Nosta levy pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa taikinapyörällä levy omenan muotoiseksi. Leivo taikinasta pikkusormenpaksuisia taikinanauhoja ja kierrä niitä kaksi toistensa ympäri. Kostuta pohjalevyn reunat vedellä ja liimaa taikinapalmikko reunaan kiinni. Tee taikinasta lehtiä ja varsi omenalle. Anna kohota lämpimässä 10–15 minuuttia hyvin peitettynä.

    Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Pistele piirakan pohja haarukalla ja lado omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele niiden pinnalle kanelisokeria. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele raesokeri päälle.

    Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Valmista jäähtyneen piirakan pinnalle hyytelökiille.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker