Omenainen glögisorbetti

12 tuntia
Mehua ja sosetta sisältävä omenasorbetti saa makua jouluisista mausteista.
Omenainen glögisorbetti
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 dl omenamehua
  • ripaus inkivääriä jauheena tai pala tuoretta tai kuivattua inkivääriä
  • 1 tl Dansukker Kanelisokeria
  • 1 tähtianis
  • 1/2 dl Dansukker Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 200 g omenasosetta
  • 2 munanvalkuaista

Lisäksi

  • Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • Dansukker Kanelisokeria

Mittaa kasariin mehu. Lisää inkivääri, kanelisokeri, tähtianis, siirappi ja omenasose. Anna kiehua viitisen minuuttia ja poista tähtianis ja inkivääripala. Jäähdytä. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti sekoittaen jäähtyneeseen liemeen.

Kaada seos jäätelökoneeseen noin tunniksi tai laita pakastimeen. Vatkaa seosta aina puolen tunnin välein 3–4 kertaa, jotta saat mukavan kuohkean sorbetin. Säilytä pakastimessa suojattuna.

Pyöräytä sorbettipallot lusikalla tai jäätelökauhalla. Tarjoa seuraksi vaaleaa luomusiirappia ja ripottele pinnalle kanelisokeria.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker