Omena-luumuhillo

1 tunti
Omena-luumuhilloon käytetään yhtä paljon omenoita ja tuoreita luumuja. Mausteeksi sopii kaneli ja timjami.
Omena-luumuhillo
Arvioi: (81kpl)

Ainekset

  • 1 kg luumuja
  • 1 kg omenoita
  • 3 dl vettä
  • 2 kanelitankoa
  • 2 timjaminoksaa
  • 1 kg Dansukker Hillosokeria

Kalttaa ja kuori luumut ja poista kivet. Paloittele luumut. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Pane luumut, omenat, vesi, kanelitangot ja timjaminoksat kattilaan ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 5–10 minuuttia. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 5-10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti. Kaada hillo lämpimiin, hyvin pestyihin tölkkeihin. Sulje tölkit. Säilytä viileässä.

Voit käyttää luumujen sijasta mustikoita tai karhunvatukoita.

Reseptin on laatinut

Dansukker